Türk Kahveli Browni
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 4 adet orta boy yumurta
- 100 g bitter çikolata
- 150 g tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
1. Önce tereyağı eritilir ve içine çikolatalar kırılır ve karıştırılarak erimesi sağlanır. Ocaktan alınır ve ılıtılır.
2. 4 yumurta ve 1 bardak şeker mikserle köpürene kadar iyice çırpılır.
3. Ilınan çikolata ve tereyağı karışımının yarısı eklenir ve düşük ayarda çırpılır.
4. 1 bardak unun yarısı eklenir ve çırpılır.
5. Çikolata karışımının kalan kısmı eklenir ve çırpılır.
6. Kalan un ile birlikte kabartma tozu ve vanilya da eklenir ve çırpılır. (Burada bir ekleme yapmak isterim. Ben unu ve kabartma tozunu birlikte önceden eleyerek hazırladım. Keklerin kabarmasında en önemli püf noktalarından biri de unun ve kabartma tozunun elenmesidir. Unu mutlaka elemek gerekir ki kekimiz güzel kabarsın)
7. 20 cm’lik kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilir. Fırın 160 dereceye ısıtılır.
8. Karışım kalıba dökülür ve fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
(Ben 24 cm’lik kalıp kullandım ve browni biraz ince oldu, bu nedenle eğer elinizde varsa siz 20 cm’lik kalıp kulanabilirsiniz. )
Browni fırında pişerken sosu hazırlanır. Sos için tüm malzemeler küçük bir tencerede biraraya getirilir ve ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika kadar daha pişirilir ve ocaktan alınır. Browni pişinceye kadar üzeri kabuk bağlamasın diye arada sırada karıştırılır. Browni fırından çıkar çıkmaz sosu üzerine gezdirilir. Oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfakta, sonrasında buzdolabına alabilirsiniz. Ben ayrıca beyaz çikolata eriterek üzerini süsledim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder