Peynirli Cevizli Ev Makarnası
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 6 çorba kasesi ev makarnası
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 kalıp evde kurulmuş koyun peyniri
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Yeterince sıcak su
- Tuz
Hazırlanışı
Bir tencerede su kaynatılır, içine tuz atılır ve ev makarnaları eklenip haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta cevizler rondodan geçirilir, evde yapılmış salamura peynirler suda biraz bekletilir. Böylece peynirlerin tuzu çıkar, rendelenir. Cevizler ve peynirler karıştırılır. Haşlanan makarnaların suyu süzülür tepsiye makarnaların yarısı döşenir. Üzerine peynirli cevizli harcın yarısı ekilir. Üzerine kalan makarnalar konur, tekrar kalan harcın hepsi dökülür ve tavada kızdırılmış yağ dökülüp servis edilir. Afiyet olsun. İstenirse üzerine kavrulmuş kıyma da eklenebilir, böylede lezzetli oluyor. Ben genelde kavrulmuş kıyma kullanıyorum bu sefer hafif olması için kullanmadım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder