Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
3 Temmuz 2014 Perşembe

Peynirli Cevizli Ev Makarnası

NefisYemekTarifleri-B0pakg70U

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 6 çorba kasesi ev makarnası
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 kalıp evde kurulmuş koyun peyniri
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeterince sıcak su
  • Tuz

Hazırlanışı

Bir tencerede su kaynatılır, içine tuz atılır ve ev makarnaları eklenip haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta cevizler rondodan geçirilir, evde yapılmış salamura peynirler suda biraz bekletilir. Böylece peynirlerin tuzu çıkar, rendelenir. Cevizler ve peynirler karıştırılır. Haşlanan makarnaların suyu süzülür tepsiye makarnaların yarısı döşenir. Üzerine peynirli cevizli harcın yarısı ekilir. Üzerine kalan makarnalar konur, tekrar kalan harcın hepsi dökülür ve tavada kızdırılmış yağ dökülüp servis edilir. Afiyet olsun. İstenirse üzerine kavrulmuş kıyma da eklenebilir, böylede lezzetli oluyor. Ben genelde kavrulmuş kıyma kullanıyorum bu sefer hafif olması için kullanmadım. Afiyet olsun.

Peynirli Cevizli Ev Makarnası 1

Peynirli Cevizli Ev Makarnası 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz