Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
3 Temmuz 2014 Perşembe

Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı

NefisYemekTarifleri-ANql4oskl

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( tereyağının yanmamasi için)
  • 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı haşlanmış yesil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3, 5 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır. Soğan rendelenir ve tencereye ilave edilerek şeffaflaşana kadar yağda çevrilir. Daha sonra yıkanıp iyice süzülen bulgur tencereye alınır ve birkaç defa yağda çevrilir. Yeşil mercimek ve tuz da ilave edilir. Sıcak su, varsa et suyu da bulgura dökülerek kısık ateşte pişirilir. İyice demini aldıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun. :-)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz