Soğanlı Mercimekli Bulgur Pilavı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( tereyağının yanmamasi için)
- 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı haşlanmış yesil mercimek
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 adet orta boy soğan
- 3, 5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır. Soğan rendelenir ve tencereye ilave edilerek şeffaflaşana kadar yağda çevrilir. Daha sonra yıkanıp iyice süzülen bulgur tencereye alınır ve birkaç defa yağda çevrilir. Yeşil mercimek ve tuz da ilave edilir. Sıcak su, varsa et suyu da bulgura dökülerek kısık ateşte pişirilir. İyice demini aldıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun. :-)
0 yorum:
Yorum Gönder