Peynirli Tortellini
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 paket peynirli Tortellini (Barilla)
- 2-3 tane kabukları soyulmuş ince doğranmış domates
- 1 küçük kutu mısır (süzülmüş sudan geçirilmiş)
- 1 kutu küçük krema (200 gr)
- 2-3 diş ince doğranmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Öncelikle derin bir tavada zeytinyağını hafif ısıtın. Ardından önce sarımsakları sonra fesleğeni ekleyip biraz çevirin(Bayılıyorum bu kokuya). Domatesleri ekleyip güzelce karıştırın(Biraz tıkırdasın). Tuzu karabiberi koyun. Mısırı da ekleyip kısık ateşte üzerini hafif aralık (arada karıştırmayı unutmayın) tutarak pişirmeye bırakın. Sosa ekstradan su ilave etmeyin. Sosunuz pişerken sizde ocağa makarna suyunu koyun. Makarnalar pişerken sizde fırınınızı 200 dereceye ısıtın. Makarnalara tuzunu koyup yaklaşık 10 dk kaynatın. Beklemeden ocaktan alın ve suyunu süzün kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin. Sosun altını kapatıp makarnaların üzerine dökün ve üzerine 1 kutu kremayı ilave ederek tortellinilerle sosun tamamını nazikçe karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabının içerisine (yağlamaya gerek yok) hazırladığınız soslu tortellinilerinizi koyduktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişirin(20 dakika). Makarna pişer piştiği gibi de biter :)
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder