Yoğurtlu Erişte
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 3 avuç kadar erişte
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Nane
- Pul biber
Hazırlanışı
Erişteler önceden hazırlanarak eskiden küplerde saklanırmış. Biz şimdi buz dolaplarında saklıyoruz. Sıvı yağ tencereye alınır. Üzerine erişteler eklenir 1-2 kez yağda çevirdikten sonra üzerine gelecek kadar sıcak su eklenir. Pişmeye bırakılır. Biraz soğuyunca üzerine yoğurt eklenir. Tercihen sarımsakta koyulabilir. Üzerine tereyağı köpürtülür, baharat eklenir ve üzerine dökülür. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder