Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Temmuz 2014 Pazar

Pilav (Nohutlu, Tavuk Sulu, Tereyağlı)

NefisYemekTarifleri-dNoySKNji

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı baldo pirinç
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 buçuk büyük su bardağı tavuk suyu
  • Biraz tuz
  • Haşlanmış tavuk
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

İlk olarak kaynamış içme suyunu derin bir kaba aldığımız pirinçlerin üzerine döküyoruz ve bekletiyoruz. Diğer taraftan teflon tencere sıvı yağı koyup biraz bekliyoruz. Sonra pirinçlerin suyunu süzerek bekletmeden tencereye koyuyoruz. Yaklaşık 7-8 dk pirinçleri yağda kavuruyoruz. Sonra pişmiş tavuk ve nohutun suyunu süzerek 1, 5 su bardağı suyu pirincin üzerine ilave ediyoruz. Yalnız suyu ölçmede pirinci ölçtüğünüz bardağı kullanınız. Tencerenin ağzını kapatarak uzun bir süre açmıyoruz. Eğer tencerenin cam kapaklı ise camın üzerinden suyunu çekip çekmediğine bakabilirsiniz. Değil ise 5-7 dk sonra kontrol için açabilirsiniz ve pirinçlere tavuk suyunu ekledikten sonra çok yavaş bir ateşte pişiriniz. Pirinçlerin suyunu çektiğini tahta kaşığı tencerenin dibine batırıp sağa sola kaydırarak anlayabilirsiniz. Suyunu çeken pilava nohut ve parçalara ayrılmış tavuk etini ekleyiniz. Tencerenin altını kapatınız. Bir tavada da tereyağını yakarak pilavın üzerine dökünüz ve pilavı karıştırarak üzerine havlu selpak serip kapağını kapatarak biraz dinlenmeye bırakınız. Tane tane olmuş pilavınızla şimdiden afiyet olsun ;-)

Pilav (Nohutlu, Tavuk Sulu, Tereyağlı) 1 Pilav (Nohutlu, Tavuk Sulu, Tereyağlı) 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz