Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Temmuz 2014 Pazar

Sebzeli Fırın Makarna

NefisYemekTarifleri-zFFa84Hwh

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi: 45dk


Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • Yarım litreden biraz fazla süt
  • 2 tane tavuk budu ya da tavuk göğsü
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye(haşlanmış)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuk etlerini doğrayın ve tavaya sıvı yağ koyup kızdırın tavuk etlerini bu tavaya atın. Daha sonra havucu küçük küçük doğrayıp tavaya atın yumuşayana kadar pişirin. En son ıspanağı da doğrayıp yıkayıp süzüp bu tavaya ilave edin. Tuzunu, pul biberini, karabiberini, kekiğini ekleyip pişirin ve ocaktan alın. İçine önceden haşlanmış bezelyeleri de katıp karıştırın soğumaya bırakın. Ayrı bir tencereye tere yağını koyup kızdırın sonra unu ekleyip kavurun. Ve sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın ocaktan alın. Makarnayı büyükçe bir kaba koyun ve sosun yarısından fazlasını makarnaya döküp karıştırın. Sonra sebzeli harcı da ekleyin tekrar karıştırıp bir borcama makarnayı yayıp üzerini düzeltin. Üzerine kalan sosu da döküp kaşar peyniri rendesi serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Sebzeli Fırın Makarna

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz