Pirinçli Pazı Sarması Tarifi
Pirinçli Pazı Sarması Tarifi
Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
1 Demet Pazı
2 Adet Köz Kırmızı Biber
1 Kase Kornişon Turşu
1 Adet Havuç
1 Adet Limon
Zeytinyağı
Tuz
Su
2 Su Bardağı Pirinç
1 Demet Pazı
2 Adet Köz Kırmızı Biber
1 Kase Kornişon Turşu
1 Adet Havuç
1 Adet Limon
Zeytinyağı
Tuz
Su
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp, suyunu süzdürüyoruz. Daha sonra bir tencereye alıyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek su ekleyip, haşlanmaya bırakıyoruz. Bu arada havuçların kabuklarını soyup, bir tabağa rendeliyoruz. Tavaya biraz zeytinyağı döküyoruz. Üzerine rendelediğimiz havuçları alarak soteliyoruz. Bu arada haşlanan pirinçlerin suyunu süzdürerek geniş bir kaseye alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan sotelediğimiz havuçları soğuyan pirinçlerin üzerine boşaltıyoruz. Kornişon turşuyu küp küp doğruyoruz. Köz kırmızı biberi de küçük küçük doğruyoruz. Dereotunu da ince ince kıyıyoruz. Doğradığımız turşuları, dereotunu ve kırmızı biberleri de kaseye alıyoruz. Üzerine zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Limonun suyunu sıkıp, kaseye döküyoruz. Tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Diğer taraftan pazıları hazırlıyoruz. Geniş bir tencereye su doldurup, kaynatıyoruz. Ayrı bir kaseye de soğuk su dolduruyoruz. Pazı yapraklarını saplarından tutarak 1 dakika kadar sıcak suya daldırıp, çıkartıyoruz. Hemen soğuk su dolu kaseye pazı yapraklarını alıyoruz. Tüm pazıları aynı şekilde hazırlıyoruz. Artık pazı sarmalarını hazırlamaya başlıyoruz. Tezgaha fırın tepsisi ebatlarında bir yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine 5 adet pazı yaprağını alıyoruz. Uç kısımları birbirinin üzerine gelecek şekilde diziyoruz. Daha sonra hazırladığımız iç harcı pazıların uç kısmına yerleştiriyoruz. Daha sonra yağlı kağıdın yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm pazıları aynı şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız rulo pazıları 2 parmak kalınlığında dilimleyerek servis tabağına diziyoruz. Servise hazırlıyoruz.
Pirinci yıkayıp, suyunu süzdürüyoruz. Daha sonra bir tencereye alıyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek su ekleyip, haşlanmaya bırakıyoruz. Bu arada havuçların kabuklarını soyup, bir tabağa rendeliyoruz. Tavaya biraz zeytinyağı döküyoruz. Üzerine rendelediğimiz havuçları alarak soteliyoruz. Bu arada haşlanan pirinçlerin suyunu süzdürerek geniş bir kaseye alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan sotelediğimiz havuçları soğuyan pirinçlerin üzerine boşaltıyoruz. Kornişon turşuyu küp küp doğruyoruz. Köz kırmızı biberi de küçük küçük doğruyoruz. Dereotunu da ince ince kıyıyoruz. Doğradığımız turşuları, dereotunu ve kırmızı biberleri de kaseye alıyoruz. Üzerine zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Limonun suyunu sıkıp, kaseye döküyoruz. Tuz serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Diğer taraftan pazıları hazırlıyoruz. Geniş bir tencereye su doldurup, kaynatıyoruz. Ayrı bir kaseye de soğuk su dolduruyoruz. Pazı yapraklarını saplarından tutarak 1 dakika kadar sıcak suya daldırıp, çıkartıyoruz. Hemen soğuk su dolu kaseye pazı yapraklarını alıyoruz. Tüm pazıları aynı şekilde hazırlıyoruz. Artık pazı sarmalarını hazırlamaya başlıyoruz. Tezgaha fırın tepsisi ebatlarında bir yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine 5 adet pazı yaprağını alıyoruz. Uç kısımları birbirinin üzerine gelecek şekilde diziyoruz. Daha sonra hazırladığımız iç harcı pazıların uç kısmına yerleştiriyoruz. Daha sonra yağlı kağıdın yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm pazıları aynı şekilde hazırlıyoruz. Hazırladığımız rulo pazıları 2 parmak kalınlığında dilimleyerek servis tabağına diziyoruz. Servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder