Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
1 Temmuz 2014 Salı

Kara Dutlu Ekmek Tatlısı Tarifi

Kara Dutlu Ekmek Tatlısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-xw5SGcZ9V
Malzemeler
1 Litre Süt

2 Çorba Kaşığı Un

1 Çorba Kaşığı Nişasta

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Paket Vanilya

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Tabanı İçin:

1 Paket Tuzsuz Ekmek

2 Su Bardağı Karışık Meyve Suyu

Üzeri İçin:

500 Gram Kara Dut

1 Çorba Kaşığı Nişasta

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Su Bardağı Su

Hazırlanışı
Dikdörtgen fırın kabına Tuzsuz ekmekleri diziyoruz. Üzerine meyve suyunu kaşıkla döküyoruz. Ekmeklerin tamamını ıslatıyoruz. Ayrı bir tarafta tencereye soğuk sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri boşaltıyoruz. Nişastayı, unu ve vanilyayı boşaltıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olunca, tereyağını ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz. Tekrar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan Karadut sosunu hazırlamaya başlıyoruz. Karadutların saplarını kopartıyoruz. Ayrı bir tencereye suyu döküyoruz. Üzerine şekeri ve nişastayı ilave ediyoruz. Ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Sosun kıvamı koyulaştıktan sona üzerine kara dutları alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Islattığımız ekmeklerin üzerine ılıcan kremayı boşaltıyoruz. Spatula ile üzerini düzleştiriyoruz. Krema soğuduktan sonra üzerine ılıyan kara dut sosunu gezdirerek döküyoruz. Tatlımızı yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sona dilimleyerek servise hazırlıyoruz.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz