Portakallı Kek
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 2 adet yumurta (köy yumurtası olursa daha iyi olur)
- 1 su bardağı sıvı yağ (çotanak tercih ederseniz daha iyi kıvamlı)
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 portakal rendesi (suyundan da 5 damla sıkabilirsiniz)
Hazırlanışı
Hacmi geniş bir kap seçerseniz daha iyi olur. İlk başta kabınızın içine 2 adet yumurtayı kırın, kabarana kadar yumurtaları karıştırın. Daha sonra içine sıvı yağı ekleyin, iyice karıştırın. Kıvamı iyice sıvı olunca içine sütü ve şekeri ekleyin. Şekerler eriyene kadar karıştırın yada mikser kullanabilirsiniz. Sonra içine bir tane portakal rendeleyin yada limonu. Yine iyice karıştırdıktan sonra içine un ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve kabartma tozunu eklemeyi unutmayın. 5 dakika önceden fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Kekinizi fırına koyduktan sonra dereceyi 160′a indirin ve 35 dakika pişirin. Kekinizin ilk 15 dakikası kapağı hiç açmayın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder