Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
28 Temmuz 2014 Pazartesi

Lokma Tatlısı

NefisYemekTarifleri-JRMJXT4m4

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ceviz
  • Un

Hazırlanışı

Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Çırpma teliyle kek hamuru kıvamına getirip kabarmasını bekliyoruz. Hamur kabardıktan sonra ayçiçek yağını iyice kızdırdıktan sonra hamuru tatlı kaşığıyla tavaya döküyoruz. Lokmalar kızardıktan sonra bir tabağa alıyoruz. Hemen şerbetin içine atmıyoruz. Hamur olmaması için. Biraz tabakta durduktan sonra soğuk şerbete atıyoruz. Şerbeti çekince servis tabağına alıyoruz. İsterseniz hindistan cevizi de atabilirsiniz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz