Lokma Tatlısı
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Ceviz
- Un
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Çırpma teliyle kek hamuru kıvamına getirip kabarmasını bekliyoruz. Hamur kabardıktan sonra ayçiçek yağını iyice kızdırdıktan sonra hamuru tatlı kaşığıyla tavaya döküyoruz. Lokmalar kızardıktan sonra bir tabağa alıyoruz. Hemen şerbetin içine atmıyoruz. Hamur olmaması için. Biraz tabakta durduktan sonra soğuk şerbete atıyoruz. Şerbeti çekince servis tabağına alıyoruz. İsterseniz hindistan cevizi de atabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder