Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
3 Temmuz 2014 Perşembe

Ramazan Pidesi Lokması

NefisYemekTarifleri-O4QWA6QLg

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 5dk


Malzemeler

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su (küçük bardak)
  • Kıyılmış maydanoz
  • Çökelek

Hazırlanışı

Tavada tereyağıyla salça kavrulur.
1 çay bardağı su eklenir.
Susamlı yerlerinden pide bölünür.
Önce arka yüzü konur 2-3 dk kapak kapalı.
Sonra kapak açılır su bitmeden öbür yüzü pişirilir.
2 dk sonra tabağa konulur.
Kıyılmış maydanoz ve çökelek serpilir.
Afiyet olsun.
Ramazanda mutlaka iftar sahur fark etmez yapar yeriz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz