Sacda Et Sote
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- Yarım Kilo Dana Et Sotelik
- 1 Soğan
- 2 Domates
- 2 Yeşil Biber
- 2 Kırmızı Biber
- 2 Diş Sarımsak
- Tuz
- Sıvı Yağ
Hazırlanışı
İlk önce soğanımızı soyup hemen rendeliyoruz, onu sacımıza koyuyoruz. Ardından sıvı yağımızı, Ocağımızın altını yakıyoruz. Biraz hafiften kavurduktan sonra soğanımızı Kuşbaşı olan etimizi de katıyoruz, daha sonra biberlerimizi domateslerimizi doğruyoruz. O sırada etimiz ocakta kavrulmakta oluyor. Biberlerimizi de kattıktan sonra biraz daha kavuruyoruz, domatesleri de katıyoruz, susuz pişiriyoruz. Sarımsak ve tuz da ekliyoruz :) ete bakarak ağız tadınıza göre pişirmeye devam edebilirsiniz. Afiyet olsun :))
0 yorum:
Yorum Gönder