Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
28 Temmuz 2014 Pazartesi

Şam Tatlısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-mi1xPyjOY

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 35dk


Malzemeler

  • 4 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Öncelikle şekeri ve yoğurdu çırpın. Sonra geri kalan malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Yağlanmış tepsiye dökün ve üzerine fındıkları yerleştirin. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. şerbeti bu arada pişirin ve soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Dolapta 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Şam Tatlısı Tarifi 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz