Şam Tatlısı Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 4 su bardağı irmik
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Öncelikle şekeri ve yoğurdu çırpın. Sonra geri kalan malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Yağlanmış tepsiye dökün ve üzerine fındıkları yerleştirin. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. şerbeti bu arada pişirin ve soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine dökün. Dolapta 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder