Şekerpare Tatlısı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine ceviz koyarak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Şerbet için şekeri ve suyu kaynatın, kaynarken limonu ekleyip altını kısın. 10 dakika kadar kısık ateşte şerbetin koyulaşmasını bekleyin. Daha sonra şerbeti ılık, tatlısı soğuk olacak şekilde tatlıyı şerbetleyin. Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun, Hayırlı İftarlar:)
0 yorum:
Yorum Gönder