Fırında Karnabahar
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 250-300 gr kıyma
- 2-3 adet soğan
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- Biraz maydanoz
- Baharatlar
Hazırlanışı
Karnabaharlar güzelce temizlenerek haşlanır. Bu arada kıyma hazırlanır. Bir tavada, kıyma suyunu çekene kadar pişirilir. Sonra sıra ile soğan, biber, domates konur ve kavrulmaya devam edilir. Tuzunu ve baharatlarını atıp tencerenin altı kapatılır. Sonra da kıyılmış maydanoz konur ve karıştırılır.
Beşamel sos için ise başka bir tencereye biraz sıvı yağ ve un konarak kavrulur. Kavurduktan sonra yavaş yavaş süt konarak un açılır. Topak olmamasına dikkat edilir. Akıcı bir kıvam elde edilmelidir. Eğer koyu ise biraz daha sütle açılabilir.
Kare borcama sıra ile karnabahar, üzerine kıyma daha sonra beşamel sos dökülür. Onun da üstüne rendelenmiş kaşar peyniri konur. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder