Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Temmuz 2014 Salı

Tepside Pratik Kumpir

NefisYemekTarifleri-F6BLJ4AFu

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1. 5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1. 5 su bardağı haşlnmış havuç
  • 1. 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5 adet uzun sosis
  • Yeşil ve siyah zeytin
  • 1 çay bardağı kornişon turşu (halka halka doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

Hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp ezin. İçine tereyağ, tuz ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Püreyi yapışmaması için yağlanmış ya da su ile ıslatılmış (ben ıslattım) borcama elinizle bastırarak her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı salça ile halka halka doğranmış sosisleri soteleyin ve patatesin üzerine yayın. Onun üzerine halka halka doğranmış zeytinleri, kornişon turşu, mısır, havuç ve bezelye karışımını dökün. En üstüne kalan kaşar peynirini serpiştirip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Ketçap ve mayonez eşliğinde servis edin. Afiyet Olsun.
Not: Dışarıda yediğiniz kumpirlerden lezzet olarak hiçbir farkı yok. Kişi sayısına göre malzeme oranlarında ve yine tercihen malzeme çeşidinde değişiklik yapabilirsiniz. En üstüne kaşar koyup koymama konusunda da özgürsünüz. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim. Sevgilerle.

Tepside Pratik Kumpir 1

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz