Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Temmuz 2014 Salı

Hamsili Pilav Hazırlanışı

NefisYemekTarifleri-YksT1l3iG

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 40dk

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 adet taze soğanın yeşil kısmı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber (silme)
  • 1 çorba kaşığı tuz (silme)

Hazırlanışı

Pirincin üzerine sıcak su döküp bekletiyoruz (+/-30 dk)
Hamsilerin kafalarini koparıp içini temizliyoruz.
Yemeklik ince ince doğradığımız soğanı bir pilav tenceresinde tereyağla birlikte şefaflaşana kadar kavuruyoruz. İçersine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip tekrar pirinçler şefaflaşana kadar kavuruyoruz.
Pirinçlerin üzerine 2 su bardağı suyumuzu, tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırıp kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp pirincimizi pişiriyoruz.
Bu arada maydanoz ve taze soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
Pilavımız piştikten sonra demlendiriyoruz. İçerisine doğradığımız maydanozu ve taze soğanı ekliyoruz.
Yağlanmış bir kalıba hamsilerin parlak kısımları alta gelecek şekilde diziyoruz.
Üzerine pilavımızı güzelce yayıyoruz ve üzerini hamsilerle kaplıyoruz.
Hamsilerin birkaç yerine tereyağ koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamsilerin üzerleri kızarana kadar (35-40 dakika) pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Hamsili Pilav Hazırlanışı 1 Hamsili Pilav Hazırlanışı 2 Hamsili Pilav Hazırlanışı 3 Hamsili Pilav Hazırlanışı 4

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz