Hamsili Pilav Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 40dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 4 adet taze soğanın yeşil kısmı
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber (silme)
- 1 çorba kaşığı tuz (silme)
Hazırlanışı
Pirincin üzerine sıcak su döküp bekletiyoruz (+/-30 dk)
Hamsilerin kafalarini koparıp içini temizliyoruz.
Yemeklik ince ince doğradığımız soğanı bir pilav tenceresinde tereyağla birlikte şefaflaşana kadar kavuruyoruz. İçersine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip tekrar pirinçler şefaflaşana kadar kavuruyoruz.
Pirinçlerin üzerine 2 su bardağı suyumuzu, tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırıp kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp pirincimizi pişiriyoruz.
Bu arada maydanoz ve taze soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.
Pilavımız piştikten sonra demlendiriyoruz. İçerisine doğradığımız maydanozu ve taze soğanı ekliyoruz.
Yağlanmış bir kalıba hamsilerin parlak kısımları alta gelecek şekilde diziyoruz.
Üzerine pilavımızı güzelce yayıyoruz ve üzerini hamsilerle kaplıyoruz.
Hamsilerin birkaç yerine tereyağ koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamsilerin üzerleri kızarana kadar (35-40 dakika) pişiriyoruz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder