Tiramisu
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1 kakaolu pasta keki
- 1-2 paket çikolata (gofretsiz, istediğinizi seçebilirsiniz) veya kakao
Hazırlanışı
Pastabanın bir katını düz servis tabağına alın. Sıcak su, nescafe, toz şekeri karıştırıp yarısıyla kekin her ikisini de ıslatın.
Kreması için süt, yumurta, un, toz şekeri tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Ocağın altını açıp muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın. Göz göz olmaya başlayınca ocağın altını kapatıp labneyi ekleyip tel çırpıcıyla iyice karıştırın.
Kremanın yarısını kekin tabanının üstüne sonra kekin üzerine kalan kremayı da sıvayın. Üzerine buzdolabında bekletin çikolatayı rendeleyip dökebilirsiniz yada kakao eleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder