Tost Makinasında Et Şiş Yapımı
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 50dk
Malzemeler
- Et
- Domates
- Biber
- Soğan
- Sarımsak
- Tuz
- Kimyon
- Kekik
- Karabiber
- Sıvı yağ
- Şiş
Hazırlanışı
Öncelikle baharatlarla birlikte 3-4 kaşıklık sıvı yağ birleştirilir. İçine kuşbaşı doğranan etler, rendelenen sarımsak ile tuz ilave edilerek harmanlanır ve 6-7 saat ağzı hava almayacak şekilde dolapta bekletilir. Domates, biber ve soğan istenilen şekilde kesilir. Yumuşayan et dolaptan çıkartılır ve şişe sebzeler ile birlikte geçirilir. Tost makinesi orta dereceye ayarlanır ve şişler dizilerek arada çevrilir. Yumuşayınca isteğe göre servis yapılır. Pirinç pilavı, salata, ayran ve lavaş ekmeği benim şişin yanındaki tercihimdir, afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder