Trileçe Tatlısı Yapılışı
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 40dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Kek için önce yumurtalar ve şeker mikserle iyice çırpılır. Diğer malzemeler eklenir, çırpmaya devam edilir. Yağlanmış kare cam tepsiye dökülür, önceden ısıtılmış 180° fırında 35 dakika pişirilir.
Krema için malzemeler tencereye alınır, ılık olana kadar ısıtılır.
Soğuk kek üzerine kürdanla delikler açılır ılık krema dökülür.
1 çay bardağı şeker küçük bir tencerede eritilir, üzerine yarım bardak su dökülür, iyice eritilir. 1 bardak suda nişasta eritilir, tencereye eklenir. Kaynayana kadar pişirilir, piştikten sonra vanilya eklenir iyice çırpılır.. Ilık sos kekin üstüne dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder