Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
12 Temmuz 2014 Cumartesi

Vişneli Cheesecake Hazırlanışı

NefisYemekTarifleri-VTNXalqXv

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 500 gram krem peynir
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1,5 su bardağı sıvı krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı vişne kompostosu

Hazırlanışı

Vişneli Cheesecake tarifimize ilk olarak 300 gram kadar bisküvimizi plastik bir poşetin içerisine alarak başlıyoruz. Poşetimizin ağzını sıkıca kapattıktan sonra merdane yardımı ile bisküvilerimizi ufaltıyoruz. Bir başka yöntem olan rondo yardımı ile de bisküvileri ufaltabilirsiniz.

Hazırladığımız bisküvi kırıntılarımızı geniş bir kasenin içerisine aldıktan sonra 1 su bardağı kadar esmer şekerimizi ve daha önceden oda sıcaklığında bekleterek iyice eritmiş olduğumuz tereyağımızı ilave ediyoruz. Hazırladığımız bisküvi harcımızı kelepçeli tepsimizin tabanına ellerimiz ile bastırarak yerleştiriyoruz.

Hazırladığımız bisküvi harcımızı buzdolabımızın dondurucu bölümünde 15-20 dakika kadar bekletiyoruz. Bu arada Vişneli Cheesecake’imizin krema harcına geçebiliriz. Öncelikle 500 gram kadar krem peynirimizi geniş bir kasenin içerisine alıyoruz. Hemen ardından 1 adet limonumuzu limon sıkma aparatı yardımı ile sıkıyoruz. Taze sıkılmış limon suyumuzdan 1 yemek kaşığı kadar krem peynirimizin üzerine ilave ediyoruz. Krem peynirimizi ve limon suyumuzu yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar karıştırıyoruz. Hemen ardından 1,5 su bardağı kadar sıvı kremamızı ilave ederek krema harcımızı tekrardan karıştırıyoruz. Krema harcımızın içerisine son olarak 1 çay bardağı kadar toz şeker ilave ediyoruz. Harcımızı krema kıvamı alıncaya kadar güzelce karıştırıyoruz.

Daha önceden hazırladığımız bisküvi harcımızı dolaptan alarak üzerine yeni, hazırladığımız krem peynirli kremamızı spatula yardımı ile güzelce sürüyoruz. Hemen ardından 2 su bardağı kadar vişne kompostomuzu cheesecake’imizin üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız Vişneli Cheesecake’imizi buzdolabında bir gece kadar dinlendirdikten sonra kelepçeli tepsimizi açarak tepsiden ayırıyoruz. Daha sonra Vişneli Cheesecake’i dilimleyerek sunuma hazır hale getiriyoruz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz