Yoğurtlu Kabak Cipsi
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 kase süzme yoğurt
- Pul biber
- Tuz
- 1-2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Kabaklar ince dilimlenir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizilir ve önceden ısıtılmış 180-190 derecede kabaklar cips olana dek pişirilir. Bir kaseye süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz alınıp karıştırılır. Cips olan kabaklar ılık vaziyette ister süzme yoğurt karıştırıp ve pul biberle servis edilir. İster tek tek süzme yoğurda batırılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder