Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Temmuz 2014 Salı

Zeytinyağlı Bulgur Pilavı

NefisYemekTarifleri-TKGGY9DOi

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı

Bulgurumuzu 15-20 dakika kadar suda bekletiyoruz. O sırada 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tenceremize inci kıydığımız soğanları ekliyoruz. Domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra biberlerimizi ekliyoruz. Suda beklettiğimiz bulgurumuzu ilave edip bir yemek kaşığı salçamızı koyduktan sonra suyumuzu ilave ediyoruz. Son olarak ta baharat ve tuzumuzu ilave edip suyunu çekene kadar pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz