Fesleğenli Patlıcan Aşı
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:
Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 3 dal fesleğen
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz, pul biber
Hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğradıktan sonra sıvı yağ ile birlikte tencereye alıp kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve yine doğradığınız yeşil biberleri ekleyip biraz daha kavurun, sarımsakları, tuzu ve pul biberi ekleyin. Patlıcanlarınızı alacalı şekilde soyduktan sonra yemeklik, uzunlamasına doğrayın ben patlıcanların başını da yemeğe katıyorum ayrı bir lezzet ve görüntü katıyor. Patlıcanları da tencereye ekledikten sonra yemek suyunu salıncaya kadar kapağını kapatıp pişirin daha sonra 1 çay bardağı su ekleyin kısık ateşte pişirmeye bırakın yemek pişmeye yakın fesleğeni ekleyin ve ocağı kapatın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder