Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Temmuz 2014 Salı

Fesleğenli Patlıcan Aşı

NefisYemekTarifleri-gdLw5AcUm

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:


Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 dal fesleğen
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz, pul biber

Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğradıktan sonra sıvı yağ ile birlikte tencereye alıp kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve yine doğradığınız yeşil biberleri ekleyip biraz daha kavurun, sarımsakları, tuzu ve pul biberi ekleyin. Patlıcanlarınızı alacalı şekilde soyduktan sonra yemeklik, uzunlamasına doğrayın ben patlıcanların başını da yemeğe katıyorum ayrı bir lezzet ve görüntü katıyor. Patlıcanları da tencereye ekledikten sonra yemek suyunu salıncaya kadar kapağını kapatıp pişirin daha sonra 1 çay bardağı su ekleyin kısık ateşte pişirmeye bırakın yemek pişmeye yakın fesleğeni ekleyin ve ocağı kapatın. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz