Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeler
Asma Yaprağı
1 Adet Soğan
2 Su Bardağı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
Yarım Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Reyhan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Zeytinyağı
Tuz
Su
Asma Yaprağı
1 Adet Soğan
2 Su Bardağı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
Yarım Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Reyhan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Zeytinyağı
Tuz
Su
Hazırlanışı
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifimiz için pirincimizi yıkayıp, suyunu süzdürüyoruz. Geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerini örtecek şekilde ılık su dolduruyoruz. Tencereye su dolduruyoruz. Su kaynadıktan sonra tuz serpiyoruz. Kaynayan suya asma yapraklarını alıyoruz. Yumuşayana kadar haşlıyoruz. Bu arada zeytinyağlı yaprak sarma tarifimizin iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya zeytinyağı döküyoruz. Yağ kızdıktan sonra üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı alıyoruz. Kavuruyoruz. Ardından ılık suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzdürüp, tavaya boşaltıyoruz. Tuz, karabiber, reyhan, kimyon ve nane serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Bir müddet kavuruyoruz. Ardından ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yaprakları dizeceğimiz tencerenin zeminine yırtık olan yapraklardan yerleştiriyoruz. Tezgaha yapraklardan tek tek alıyoruz. Yaprağın içine 1 tatlı kaşığı harçtan yerleştiriyoruz. Kenarlardaki yaprakları iç harcın üzerin kapatıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm yaprakları aynı şekilde hazırlıyoruz. Sardığımız yaprakları tenceremize dik duracak muntazam bir şekilde diziyoruz. Yapraklarımızın üzerine tuz serpiyoruz. Zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Yaprakların yarısına kadar da su ilave ediyoruz. Son olarak da yarım limonun suyunu sıkıp, üzerine gezdirerek döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifimiz için pirincimizi yıkayıp, suyunu süzdürüyoruz. Geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerini örtecek şekilde ılık su dolduruyoruz. Tencereye su dolduruyoruz. Su kaynadıktan sonra tuz serpiyoruz. Kaynayan suya asma yapraklarını alıyoruz. Yumuşayana kadar haşlıyoruz. Bu arada zeytinyağlı yaprak sarma tarifimizin iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya zeytinyağı döküyoruz. Yağ kızdıktan sonra üzerine doğradığımız soğanları alıyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı alıyoruz. Kavuruyoruz. Ardından ılık suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzdürüp, tavaya boşaltıyoruz. Tuz, karabiber, reyhan, kimyon ve nane serpiyoruz. Karıştırıyoruz. Bir müddet kavuruyoruz. Ardından ocağın altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yaprakları dizeceğimiz tencerenin zeminine yırtık olan yapraklardan yerleştiriyoruz. Tezgaha yapraklardan tek tek alıyoruz. Yaprağın içine 1 tatlı kaşığı harçtan yerleştiriyoruz. Kenarlardaki yaprakları iç harcın üzerin kapatıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm yaprakları aynı şekilde hazırlıyoruz. Sardığımız yaprakları tenceremize dik duracak muntazam bir şekilde diziyoruz. Yapraklarımızın üzerine tuz serpiyoruz. Zeytinyağını gezdirerek döküyoruz. Yaprakların yarısına kadar da su ilave ediyoruz. Son olarak da yarım limonun suyunu sıkıp, üzerine gezdirerek döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder