Alman Usulü Elmalı Turta
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 125 gr yumusamış tereyağ
- 1 yumurta
- 125 gr toz şeker
- 250 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
Hamurumuz için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi yoğurup en son unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Ağzı kapalı bir kaba koyup dolapta yarım saat dinlendiriyoruz. Bu arada elmalı harç için elmaları soyup küçük küçük doğrayıp diğer malzemelerini de ilave edip karıştırıyoruz (iç harcı pişirmiyoruz)
Ve dolapta dinlenen hamurun yarısından biraz azını (fazla hamuru üzeri için ayırıyoruz) 30 cm çapında iyice yağladığımız turta kalıbına
ince bir şekilde yayıp elmalı harcı üzerine döküyoruz ve kalan hamurun da el yardımıyla ya da merdaneyle ince ince açıp üzerini kapatıyoruz (bu açması çok kolay bir hamur olmadığı için minik minik açıp üzerini kapatmanız çok daha kolay oluyor ) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Ayrıca kalıp seçeneği size ait ama bu ölçüde bir hamur için yuvarlak 30 cm’lik kalıbı geçmeyin ve servis seçeneği size ait ben karamel ile süsledim siz dondurma veya krema ile servis yapabilirsiniz. . Afiyet olsun :-)
0 yorum:
Yorum Gönder