Şeftali Kompostosu Nasıl Yapılır?
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 8 tane büyük kırmızı ve sert şeftali
- 2. 5 litre su
- 1. 5 su bardağı toz şeker (arzuya göre şeker miktarını çoğaltıp azaltabilirsiniz )
- 5 tane karanfil
Hazırlanışı
Şeftalinin kabuklarını soyup 2. 5 litre suyun içine şekeri ve karanfili de ilave edip ocağa alıyoruz ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz. 5 dakika da dinlendirip kabukları süzüp tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Doğradığımız şeftalileri şerbetin içine ilave edip bir taşım kaynatıp ağzını kapatıp ocağı kapatıyoruz. Yaklaşık 10 dakika dinlendirip kavanozlara boşaltıyoruz ve ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder