Bazlama
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 2,5-3 su bardağı ılık su
Hazırlanışı
Geniş bir kabın içerisine unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı koyup karıştırıyoruz. Daha sonrasında üzerine ılık suyu ekleyip yoğuruyoruz. Hamur ele yapışacak kıvamda olacak. Kabın üzerine tamamen kapatacak bir tepsi koyup üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz. Sıcak ortamda olursa daha çok mayalanacaktır. Bir saat sonra mayalanan hamurdan çok büyük olmayacak bezeler koparıyoruz ve içerisine un serptiğimiz tepsinin içerisine aralıklarla koyup tekrar 20 dakika kadar üzerini derin bir kapla örterek dinlendiriyoruz. Derin olmasındaki amaç hamurlar şişeceği için kaba yapışmaması. Sonra her bir bezeyi elimizde çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Kalın olursa içi pişmez ama çok ince de olmamalı. Yarım santim yeterli olacaktır. Hamurları yapmadan önce açsanız daha iyi olacaktır. Çünkü açıp tepsiye koyarsanız orada beklerken de şişecek. Açtığınız hamurları hafif kızgın olan tavaya koyup sürekli çevirin. İstediğiniz her şeyle yiyebilirsinin. Aynı zamanda gayette doyurucu oluyor. Bu malzemeler 15 tane falan çıkabilir. Ben en başta biraz büyük yaptığım için bezeleri 11 tane çıktı. Artan bazlamaları bir poşete koyup ağzını iyice bağlayın ki kurumasın. Dolapta saklayabilirsiniz. Yiyeceğiniz zamanda çıkarıp tost makinesinde ısıtabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder