Kıymalı Pidecikler
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 2 bardak ılık süt (Ben yaptığım peynirin süzülen suyunu kullandım)
- 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık margarin
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 1 Paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur mayalanması için ağzı kapalı şekilde bekletilir. İç malzemesi için kuru soğan ve sivri biber ufak ufak doğranır ve 2 kaşık margarin ile kavrulur. Kıyma eklenir ve kıyma suyunu çekince kabuğu soyulan ve doğranan domatesler eklenir. Tuz ve baharatı eklenir ve biraz soğutulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve sıvı yağ yardımı ile resimdeki gibi açılır. Ortasına iç malzemesi konulur ve pide şekli verilir. Yumurta sarısı sürülür ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder