Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Ağustos 2014 Pazar

Biberli Musakka

NefisYemekTarifleri-zIg8xvqCz

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 45dk

Pişirme Süresi: 5dk


Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patlıcan
  • 7 veya 8 adet çarliston biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 350 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Hazırlanışı

Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup küp küp doğruyoruz ve tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz. Patlıcanlar beklerken iç harcımızı hazırlıyoruz. Soğanlarımızı ince ince yemeklik doğruyoruz, yarım çay bardağı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra baharatlarımızı atıyoruz ve kıymamızı koyuyoruz. Rengi dönünce salçamızı ekleyip 2 veya 3 dakika kavurduktan sonra altını kapatıp bir kenara alıyoruz. Patlıcanları elimizle sıkıp yağda kızartıyoruz ardından biberlerimizi 3′e veya 4′e bölüp kızartıyoruz. Ardından hazırladığımız kıymalı harcı üzerlerine döküyoruz. İsteğe göre tuz miktarını ayarlayıp, 1 su bardağı kaynamış su ekleyip, bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz