Biberli Musakka
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 45dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 4 adet büyük boy patlıcan
- 7 veya 8 adet çarliston biber
- 2 adet orta boy soğan
- 350 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik
- Nane
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup küp küp doğruyoruz ve tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz. Patlıcanlar beklerken iç harcımızı hazırlıyoruz. Soğanlarımızı ince ince yemeklik doğruyoruz, yarım çay bardağı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra baharatlarımızı atıyoruz ve kıymamızı koyuyoruz. Rengi dönünce salçamızı ekleyip 2 veya 3 dakika kavurduktan sonra altını kapatıp bir kenara alıyoruz. Patlıcanları elimizle sıkıp yağda kızartıyoruz ardından biberlerimizi 3′e veya 4′e bölüp kızartıyoruz. Ardından hazırladığımız kıymalı harcı üzerlerine döküyoruz. İsteğe göre tuz miktarını ayarlayıp, 1 su bardağı kaynamış su ekleyip, bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder