Kabak Çanağında Köfte
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 6 adet yuvarlak kabak
- Kabakları haşlamak için su ve tuz
Hazırlanışı
Öncelikle köftemizi hazırlayalım. Kıymayı bir kaba alalım üzerine soğanı rendeleyelim. Baharatları, tuzu ve galeta ununu koyup güzel bir şekilde harmanlayalım. Vaktiniz varsa bir saat kadar dolapta dinlendirebilirsiniz. Tencereye sıcak su ve tuz koyup içlerini çıkardığımız kabakları koyalım kabak biraz yumuşayıncaya kadar pişirelim. Daha sonra çıkarıp içlerini köfte ile dolduralım. Üzerlerine salçalı sos döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder