Bohça Kurabiye
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr margarin
- Yarım çay bardağı süt
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Alabildiğine un
Hazırlanışı
İç harcı hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip şeker ve tarçın katarak tavada pişiriyoruz. En son cevizleri katıp soğumaya bırakıyoruz. Şimdide tüm malzemeleri katarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru tezgaha daha düzgün açmak için ben yağlı kağıt arasında açtım çok pratik. Sonra yuvarlak bir şeyle kalıp veriyoruz içine harçtan koyup rastgele üst kısımları kapatıyorum.
Benim çocuğum gibi kurabiye canavarı çocuğunuz varsa artık değişik şekillerde yaratıcılığınızı kullanmanıza kalmış bir iş. Bu arada bu tarif tam kıvamında tavsiye ederim.
0 yorum:
Yorum Gönder