Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Ağustos 2014 Cumartesi

Muzlu Milföy Pastası

NefisYemekTarifleri-eDfIsAuXQ

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • 5 yaprak milföy
  • 2 adet muz

Hazırlanışı

Milföylerin her birini 4 parçaya bölüp yağlı kağıtla kapladığımız tepsiye diziyoruz. 160 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Milföyler pişerken tencerede şekeri, unu ve hindistan cevizini iyice karıştırıyoruz. En son sütü ve yumurtayı ekleyip içinde top kalmayana kadar çırpıyoruz. Tencereyi ocağa koyuyoruz. (En son yumurta eklenecek ki topaklanma olmasın.) Puding kıvamını alana kadar pişirip altını kapatıyoruz ve ılıması için bekletiyoruz. Sonra fırından çıkan milföylerimizin içini spatula yardımıyla kırmadan açıyoruz. Soğuyan kremamızı ve ince ince dilimlediğimiz muzlarımızı milföyün arasına doldurup soğuması için dolaba koyuyoruz ve pastamız hazır. Afiyet olsun.

Muzlu Milföy Pastası

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz