Muzlu Milföy Pastası
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 5 yaprak milföy
- 2 adet muz
Hazırlanışı
Milföylerin her birini 4 parçaya bölüp yağlı kağıtla kapladığımız tepsiye diziyoruz. 160 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Milföyler pişerken tencerede şekeri, unu ve hindistan cevizini iyice karıştırıyoruz. En son sütü ve yumurtayı ekleyip içinde top kalmayana kadar çırpıyoruz. Tencereyi ocağa koyuyoruz. (En son yumurta eklenecek ki topaklanma olmasın.) Puding kıvamını alana kadar pişirip altını kapatıyoruz ve ılıması için bekletiyoruz. Sonra fırından çıkan milföylerimizin içini spatula yardımıyla kırmadan açıyoruz. Soğuyan kremamızı ve ince ince dilimlediğimiz muzlarımızı milföyün arasına doldurup soğuması için dolaba koyuyoruz ve pastamız hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder