Cevizli Sultan Tatlısı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- Mavi haşhaş
- Ceviz
- 1 kahve fincanı şeker
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
İlk önce şerbetimiz için su ve şekeri kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekliyor ve soğuması için kenara alıyoruz. Hamur için kabartma tozu ve un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve unu azar azar ele yapışmayan bir hamur olana dek ekliyor ve iyice yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğüne getirip yuvarladığımız hamurları haşhaşa bulayıp, ortasına ceviz koyup yağladığımız kare borcama diziyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak tatlımıza soğuk şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz. Oldukça beğenilen bir tatlı. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder