Çilekli Pasta
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 4 yumurta
- 200 gram margarin
- 100 gram şeker
- 200 gram un
- 1 paket kabarma tozu
- 1 paket vanilya puding
- 1-2 paket kırmızı meyveli jöle
- 300 g kaymak (Schmand)
- 1 kilo çilek
Hazırlanışı
Yumurtaları şeker ve margarinle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Hazırladığınız hamuru önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Bir paket hazır pudingi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Yalniz içerisine kaymak ekleyeceğiniz için şekerini biraz fazla atın ve ılındıktan sonra 300 gram kaymak ekleyerek iyice karıştırıp, kekin üzerine yayın. Çilekleri yıkayıp ikiye veya dörde bölüp pudingli karışımın üzerine dizin. 1-2 paket kırmızı jöleyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp çileklerin üzerine gezdirin ve pastayı soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder