Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Ağustos 2014 Cumartesi

Çilekli Pasta

NefisYemekTarifleri-9KWrDUfNZ

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 35dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 200 gram margarin
  • 100 gram şeker
  • 200 gram un
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 paket vanilya puding
  • 1-2 paket kırmızı meyveli jöle
  • 300 g kaymak (Schmand)
  • 1 kilo çilek

Hazırlanışı

Yumurtaları şeker ve margarinle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Hazırladığınız hamuru önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Bir paket hazır pudingi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Yalniz içerisine kaymak ekleyeceğiniz için şekerini biraz fazla atın ve ılındıktan sonra 300 gram kaymak ekleyerek iyice karıştırıp, kekin üzerine yayın. Çilekleri yıkayıp ikiye veya dörde bölüp pudingli karışımın üzerine dizin. 1-2 paket kırmızı jöleyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp çileklerin üzerine gezdirin ve pastayı soğumaya bırakın. Afiyet olsun. Çilekli Pasta 2

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz