Limon Rendeli Krem Karamel
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 8 tane yumurta (4 bütün 4 tanesinin de sadece sarısı)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 limon kabuğunun rendesi
Hazırlanışı
Kreması için süt hariç bütün krema malzemelerini iyice karıştırın. Sütü ısıtın ama kaynatmayın. Sütü yavaş yavaş karışıma ekleyerek hızlıca çırpın. Ne olur ne olmaz diye kaplarımı çok çok az yağ ile yağladım. Karameli için küçük bir tavaya şekeri alıp kahverengi oluncaya kadar pişirin. Kahverengi olunca üzerine suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar pişirin. Hazırladığınız karameli çok az yağlamış olduğunuz kaplara azar azar paylaştırın. Karamelin üzerine kremayı da paylaştırın. Fırın tepsisine kapların yarısını birazcık geçecek kadar sıcak su koyun. Sonra kaplarınızı yerleştirin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişince sıcak suyun içinden kapları çıkarmadan suyun içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder