Ekmek Yuvası
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tane soğan (ince doğranmış)
- 3 tane orta boy domates
- 6 tane yumurta (sarılar ve beyazlar ayrılmış) yumurta sarılarının her birini ayrı ayrı kaplara koyunuz ki, ekmeğin üzerine aktarması kolay olsun.
- tuz
- karabiber
- Maydanoz (garnitür için)
- 6 tane ekmek (içini çıkartıp, doldurabileceğiniz çeşit) (kendi yaptığım ekmekleri kullandım)
Hazırlanışı
Yağı tavada ısıtıyoruz, içine sarımsağı koyup hafif kokusu çıkınca soğanları ekliyoruz. Soğanların rengi dönünce, domatesleri ve baharatları ekleyip domates suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Yumurtanın beyazlarını da ekleyip iki üç defa karıştırıp hemen ocaktan alıyoruz (beyazını çok pişirmeyin lütfen) İçini çıkardığımız ekmekleri, bir parmak boşluk kalacak şekilde bu karışımla dolduruyoruz. Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını da koyduktan sonra önceden ısıtılmış 200C fırında 15-20 dk (farklılık gösterebilir) ekmekler yanmayacak ve yumurta sarıları istediğimiz kıvama gelecek şekilde pişiriyoruz. Üzerine maydanoz koyarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder