Kaşarlı Patates
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 2 orta boy patates
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Kaşar rendesi
Hazırlanışı
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğruyoruz. Kapaklı bir teflon tencereye sıvı yağı patatesleri ve tuzu alıyoruz. Altını önce harlı açıyoruz. Cızırdama sesi geldikten sonra altını kısıyoruz. İnce ateşte 12-13 dakika pişiyor. Tekrar altını harlı açıp kontrol ediyoruz. Kızarmış ise üzerine kaşar rendesi serpip kapağı kapatıyoruz. 40 sn bekleyip kapağı açıp sıcak ve çıtır servis yapıyoruz. Bizim kahvaltı hitimiz :) Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder