Elmalı Kurabiye Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında margarin
- 3 su bardağı un
- 2 buçuk yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı toz şeker
Hazırlanışı
Yoğurma kabına 200 gram oda sıcaklığında margarin, 3 su bardağı un, 2 buçuk yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı kabartma tozu, 1 kahve fincanı toz şeker eklenir.
Bütün malzemeleri karıştırılıp yoğurulur.
Yoğrulduktan sonra içi için 3 elma rendelenir. 2 kaşık tarçın, 2 kaşık şeker, 2 kaşık ceviz içi eklenir ve karıştırılır.
Hamurun içine koyulur ve şekli verilir. Verildikten sonra 200 derecede pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder