Fırında Tahin Helva
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 300 gr sade tahin helvası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri çatal yardımı ile ezerek iyice karıştırın. Kiremite yada fırına dayanıklı kaselere 1 cm kalınlığında pay edilir. Helva kaselerini önceden ısıtılmış 200 derece fırında 4-5 dk pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından alınır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Not; Bu tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekir, ertesi güne kalırsa mikrodalgada ısıtabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder