Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
16 Ağustos 2014 Cumartesi

Fırında Tahin Helva

NefisYemekTarifleri-zgop4pxj8

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 5dk


Malzemeler

  • 300 gr sade tahin helvası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri çatal yardımı ile ezerek iyice karıştırın. Kiremite yada fırına dayanıklı kaselere 1 cm kalınlığında pay edilir. Helva kaselerini önceden ısıtılmış 200 derece fırında 4-5 dk pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından alınır. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Not; Bu tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekir, ertesi güne kalırsa mikrodalgada ısıtabilirsiniz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz