Güveçte Kıymalı Taze Fasulye
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- 200 gr kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 3 tane büyük boy domates
- sıvı yağ
- tuz
- yarım su bardağı su
Hazırlanışı
Güveç tencerenin içine biraz sıvı yağ ekleyip kıymayı kavuruyoruz. Suyunu salıp bıraktığında temizleyip bol suda yıkadığımız taze fasulyeleri ekliyoruz. Bir sefer karıştırıp üzerine minik doğranmış domatesleri ekliyoruz. Onun da üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ekliyoruz. Tuzunu da damak tadımıza göre ekleyip yarım su bardağı suyu da ekliyoruz ve güvecin kapağını kapatıp ocağın orta gözünde altını biraz kısıyoruz. Fasulyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz. Arada bir iki kere karıştırabilirsiniz, çok sık karıştırırsanız fasulyeler ezilebilir :)) piştiğinde biraz dinlendirip servis ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet şeker olsun :))
Ben içinde domates bol olduğu için salça kullanmadım, siz isterseniz kullanabilirsiniz :))
0 yorum:
Yorum Gönder