Kabak Beğendili Tavuk Kokoreç
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 250 gram tavuk eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığından az köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Süt (tercihen)
Hazırlanışı
İlk olarak tavuk etleri (istenilen et kullanılabilir) yarım cm büyüklüğünde küp küp doğranır. Etin daha iyi pişmesi ve lezzetli olması için mümkün ise etlerin üzeri geçene kadar süt ilave edilerek bir kaç saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra süzülerek, orta ateşte bir yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş tavada, suyunu çekip kızarana dek pişirilir. Pişen tavuk etleri bir kaba alınır. Aynı tavaya tereyağı ilave edilir ve dörde bölünmüş sarımsak tadını bırakana dek kavrulur. Daha sonra çıkartılıp atılır. Salça, baharatlar ve tuz ilave edilerek beş dakika kadar tavuk etleri ile beraber kavrulur. Tavuk kokoreç böylece hazırlanmış olur. İster sade pilav, ister körili pilav isterseniz bu tarifte ki kabak beğendi eşliğinde dilediğiniz gibi tüketilebilir.
Kabak beğendi için kabaklar rendenin iri tarafı ile rendelenip bir yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada sotelenir. Suyu çektirilip bir kaç dakika kavrulur. Ayrı bir yere alınır. Aynı tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde beş dakika kadar sürekli karıştırılarak un kavrulur. Daha sonra süt, karabiber ve tuz eklenir. Karışım özdeşince kabaklar ve kaşar peyniri ilave edilerek beş dakika kavrulur. Kabak beğendi hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder