Muzlu Şantili Pasta
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurtalar şekerle iyice çırpılır. Süt, sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir. Sonra elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve vanilya eklenir çırpılır.
Yağlanıp unlanmış fırın tepsisine veya bir borcama hamur yayılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Fırından çıkınca 1/2 bardak sütle ıslatılır,
Kek pişerken kreması hazırlanır. Küçük bir tencereye un, nişasta ve şeker alınır. Üzerine sütü dökerek çırpılır ve karıştırarak pişirilir, ocaktan alınır. Vanilya ve tereyağı eklenir çırpılır ve soğumaya bırakılır. Ara ara çırpılır ki topaklanmasın.
Pişen kek soğuduğunda üzerine küçük kesilmiş muzlar dizilir. Muzların üzerine ılıklaşan krema yayılır düzeltilir. Krem şanti hazırlanır ve kekin üzerine sürülür.
En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.
Servis yapılacağı zaman, porsiyonların üzeri taze ve bol meyvelerle süslenir.
Şimdiden afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder