Kadın Budu Köfte Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Soğanları margarinle pembeleşinceye kadar kavur. Çiğ kıymanın 3′ de 2′sini soğanların içine koy ve kavur. Soğuyunca içine tuz, karabiber, 2 su bardağı suda haşlanmış pirinç, 1 yumurta ve diğer kalan çiğ kıyma koyulup 5 dakika yoğrulur. Yumurta iriliğinde parçalar alınıp, ortalarına bastırılıp köfteler oluşturulur. Derin bir kapta 2 yumurta çırpılır ve köfteler yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder