Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
23 Ağustos 2014 Cumartesi

Tavuk Sote Yapılışı

NefisYemekTarifleri-ajyMUFQGR

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğsü (500 gram)
  • 2 adet soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, pul biber, karabiber, kekik
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde, biberleri dairesel ve domatesleri küp küp doğruyoruz. Tavuğu az sıvı yağda yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak kavuruyoruz. Suyunu çekmeye başladığında soğanları ilave ediyoruz. Biraz pişirdikten sonra biberleri ekliyoruz. Yumuşayınca domatesi ekleyip 2-3 dakika pişirdikten sonra tuzunu, baharatlarını ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Tavuklar piştikten sonra servis ediyoruz. . Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz