Patatesli Tavuk
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- Kişi sayısına ve tercihe göre tavuk but veya pirzola
- Patates
- Domates
- Yeşil biber
- Baharat
- 1 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı
Öncelikle tavukları 10 dk düdüklü de haşlıyoruz. Sonra tavaya alıp üzerine elma dilimi doğranmış patatesleri yerleştiriyoruz. Julien doğranmış biberleri ve domatesleri de yerleştirip altını yakıyoruz. Bir kasede salça, tuz, biber, karabiberi karıştırıp tavuk suyuyla eziyoruz ve üzerine gezdiriyoruz. Tavuk yağılı olduğu için tekrardan yağ kullanmadım ama isteyen 1 yemek kaşığı koyabilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder