Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
17 Ağustos 2014 Pazar

Patatesli Tavuk

NefisYemekTarifleri-dkkU3mf1U

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 35dk


Malzemeler

  • Kişi sayısına ve tercihe göre tavuk but veya pirzola
  • Patates
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Baharat
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Hazırlanışı

Öncelikle tavukları 10 dk düdüklü de haşlıyoruz. Sonra tavaya alıp üzerine elma dilimi doğranmış patatesleri yerleştiriyoruz. Julien doğranmış biberleri ve domatesleri de yerleştirip altını yakıyoruz. Bir kasede salça, tuz, biber, karabiberi karıştırıp tavuk suyuyla eziyoruz ve üzerine gezdiriyoruz. Tavuk yağılı olduğu için tekrardan yağ kullanmadım ama isteyen 1 yemek kaşığı koyabilir. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz