Tahinli Pratik Baklava
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 15 yaprak hazır baklava yufkası
- 1 su bardağından bir parmak eksik tahin
- Yarım paket eritilmiş tuzsuz tereyağı ya da teremyağı
- 1 su bardağı ceviz
Hazırlanışı
1 yufkanın tamamına yağ sürüyoruz üzerine 1 buçuk yemek kaşığı tahin ekliyoruz elimizle her yerine yayıyoruz. İkinci yufkayı üzerine koyup aynı işlemi uyguluyoruz. Üçüncü uyguluyoruz. Üçüncü yufkayı da üzerine koyup yağ sürüp ceviz içini ucuna serpip oklavaya sarıyoruz. Sonra büzüştürerek çekiyoruz. Tüm yufkalara, aynısını yapıyoruz. Dilimleyip kalan yağı üzerine sürüyoruz. 180 derecede kızarana kadar pişirip ılık tatlıya ılık şerbet döküp servis yapıyoruz. Şerbeti 16 dk pişirmek en ideali:)Çok hafif güzel bir tatlı. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder