Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
13 Ağustos 2014 Çarşamba

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi

NefisYemekTarifleri-iwMz4bJf2

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 30dk


Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 200 gr margarin
  • Sade dondurma

Hazırlanışı

Öncelikle süt ve şekeri bir tencerede kısık ateşte şeker eriyene kadar ısıtın. Sütü kaynatmanıza gerek yok.
Süt ılırken geniş kapta oda sıcaklığına gelmiş margarini hafif ateşte kaynatmadan karıştırarak eritin ve irmiği ekleyin. Yaklaşık 20 dakika sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Çok iyi kavrulmuş olması gerekiyor. Kavrulan irmiğe ılık sütü kepçe yardımıyla yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. İrmik sütü iyice çektikten sonra 10 dk dinlendirin.
Son olarak kasenin içine bir miktar kaşık yardımıyla irmik koyun sonra dondurmayı ekleyin tekrar irmikle kapatın ve ters çevirin.
NOT: Dondurmanın Maraş olması çabuk erimesini engeller. Ayrıca sunuma yakın hazırlarsanız daha iyi olabilir. Ben yaptıktan sonra buzdolabına koydum yaklaşık bir saat sonra ikram ettim bu süre içinde bir erime olmadı. AFİYET OLSUN:)

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi 1

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz