Tepsiye Et Basması
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- Bir kilo kıyma
- Beş tane taze kırmızı biber
- Bir baş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Üzeri için;
- İki tane domates
- Dört beş yeşil biber
- İki kuru soğan
Hazırlanışı
Kıymamızı bir yoğurma kabına alalım. Üzerine rondodan çektiğimiz kırmızı biber ve sarmısakları, baharatını ekleyip elimizle iyice yoğuralım. Fırın tepsimize etimizi basalım, yanımıza kaseye su bırakalım. Arada çok olmamak şartıyla elimizi batırıp düzeltelim. Sonra kenarlarını soğan, domates ve biberle süleyip pişmeden karelere keselim ki servisi kolay olsun. Fırında pişirip servis yapalım.
Not, rondosu olmayan, elinde biberleri incecek de doğrayabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder